Oplev Oslo til fods – 8 seværdigheder og en skøn frokost

Første gang i Oslo. Vi satte os for at se hele 8 seværdigheder til fods OG spise en lækker frokost.

Læs med, og få vores bud på, hvordan du kan nå at se mest muligt i de 6 timer i Oslo, hvor skibet ligger til kaj på et MiniCruise.

Akerhus fæstning, Aker brygge og Tjuvholmen

Når du ankommer til Oslo, går du til venstre (også selvom de fleste andre passagerer går til højre ind mod centrum). Følg vejen rundt, og du er godt på vej mod det nye og moderne havneområde Aker Brygge og Tjuvholmen , hvor der er en skøn havepromenade, caféer, museer og flotte arkitekttegnede bygninger. På vejen derhen går du forbi den gamle fæstning Akerhus fæstning fra middelalderen. Alt dette mens du kan nyde udsigten ud over Oslofjorden.

Seværdigheder: Akerhus fæstning og Aker brygger

Vejret var med os – selvom det var køligt, var der næsten behov for solbriller.

Kongeslottet, Karl Johan, Grunerløkka og Kærlighedsstien

Derfra er der ikke langt til Kongeslottet og slotsparken, som ligger for enden af den store shoppinggade, Karl Johan. Når det er tid til at komme videre mod kærlighedsstien og den hippe bydel, Grunerløkka, kan I med fordel gå ned langs Karl Johan (se kort længere nede). Kærlighedsstien er hyggelig, og man kan nyde naturen på en fin bænk. Vi havde selv lidt svært ved at finde rundt i det område, men vi mødte kun flinke nordmænd, som var mere end glade for at vise os vejen.

Seværdigheder: Kongeslottet, Blå og Kærlighedsstien

Oslo byder på virkelig mange forskellige seværdigheder. Vi kunne næsten ikke tage billeder nok 🙂

Frokost

Frokosttid! Restaurant Egons ved Byporten shoppingcenter er et godt bud på en billig frokost i Oslo. Restauranten er inspireret af Olsenbanden og har en helt speciel indretning, som skal opleves. Man kan få en rigtig fin pizzabuffet til en fair pris.

Frokost på Egons i Oslo

Hyggelig restaurant med sjov og spændende indretning inspireret af Olsenbanden.

Operahuset

Nu går turen tilbage mod havnen, men først et stop ved Operahuset. Fra toppen af Operahuset er der en flot udsigt over Oslo, og du kan se at Oslobåden ligger og venter på at sejle dig tilbage til København igen.

Seværdigheder: Operahuset i Oslo og Oslobåden

Selv mågen kunne ikke få nok af den smukke udsigt fra taget af Operahuset.

Turen blev i alt omkring 10 km, så det er godt at have nogle praktiske sko med 🙂 (hvis man ikke har lyst til at gå, er det muligt at tage tog og bus eller de smarte bycykler)

Vores rute i Oslo på printet kort
Vi havde printet og tegnet ruten ind på forhånd, da vi ikke havde wi-fi i Oslo.

Et sidste godt tip er at sætte sig lidt ind i de forskellige seværdigheder inden ankomsten til Oslo. Personligt synes jeg, at jeg på den måde får lidt mere ud af at se de forskellige steder. Hvis man ikke har tid til at lave lidt research inden turen, kan det være en god idé at hente DFDS’ rejseapp til telefonen. Der kan du nemlig læse lidt om de forskellige attraktioner – så kan du forberede dig om bord på skibet mod Oslo.

Hvad er jeres erfaringer? 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *