INGEN SOMMER UDEN NORGE

”Ingen sommer uden Norge” – sådan lyder mottoet i vores familie, efter vi i over 5 år hver sommer bare skal til Norge. Vi elsker landet med de dybe skærgårde i syd og de vilde ødemarker i nord.  Vi nyder, at man på en 4-5 timers kørsel fra Oslo kan komme så langt væk fra civilisationen, at der ikke længere er tlf. forbindelse, wifi eller strøm. Det er her, vi oplever roen ved de majestætiske fjelde og den vilde natur.

Køreturen er dejlig overskuelig, fordi vi sejler de første mange kilometer til Oslo, og denne del af rejsen er blevet ligeså meget en tradition, som børnene elsker og ser frem til.

Det er nemlig sådan, at fra vi kører om bord på færgen, så starter ferien. Ungerne ved, at de altid får et stykke chokolade af personalet allerede på bildækket. Herfra smider vi bagagen ind i kahytterne og glæder os over vores skønne havudsigt. Ungerne klæder lynhurtigt om til badetøj, og så går turen til soldækket, hvor de som altid hopper i den store udendørs pool, mens vi voksne går i boblebadet med en drink i solen.

 

 

Tiden går hurtigt, og vi mærker slet ikke, at vi tilbagelægger sømil efter sømil. Det er det, der er det skønne ved at rejse til søs. Her opleves tiden ikke kedelig, men som en dimension, der giver mulighed for at opleve og nyde. Det har både noget at gøre med det store udbud af underholdning, god mad og drinks, der er om bord på færgen, men også noget at gøre med at her er så meget plads. I dag er de fleste transportformer præget af mangel på især benplads, hvor man sidder bænket samme sted, indtil man er fremme. På Oslo færgen har vi oplevelsen af at have al den plads, vi har brug for, og som vi sidder der i poolen med vores drinks snakker vi om, at det er kedeligt, at man i dag så sjældent rejser ad søvejen. Der er bare en særlig stemning ved at være midt ude på havet med frit udsyn 360 grader rundt og uden land i sigte. Det er både mystisk og stort og smager af det eventyr, som en rejse bør og skal.

Vi spiser middag i Restaurant 7 Seas og her er en lækker buffet af god kvalitet og til en rimelig penge.  Efter maden går vi baren, hvor ungerne har for vane at få en børnedrink uden alkohol. Vores ene pige på 10 år fortæller, at hun har glædet sig til dette øjeblik i et helt år. Hun har nemlig en favorit drink, der hedder Pink Floyd, som hun altid bestiller. Vi hygger i baren, hvor der er diskotek for børnene og slutter aftenen med ”hestevæddeløb” for ungerne. Her er odds’ene rigtig gode for at vinde. 3 ud af vores 4 børn vinder alle omkring 70 kroner, som de bruger i færgens toldfrie shop. De køber rigelige mænger af chokolade og nødder til vores vandreture på fjeldet, hvor der ikke er en butik i miles omkreds.

Næste morgen bliver vi vækket af solen, der strømmer ind i kahytten og Oslofjorden glimter af guld uden for. Det er et fint syn lige inden morgenmaden.

 

 

Morgenbuffeten er altid et hit for ungerne, da der serveres tykke amerikanske pandekager med sirup, og de kan spise så mange de vil. Vi voksne nyder æg og bacon, friskbrygget kaffe og appelsinjuice. Efter en solid morgenmad er vi kommet til vores sidste faste ritual på færgen, og det er, at vi altid går udenfor på dækket for at se indsejlingen til Oslo.  Det er en helt særlig og sjælden oplevelse, fordi vi sejler så tæt på klipperne. Passagerne er så smalle i forhold til færgens størrelse og fjorden er så ekstrem dyb, selv om vi er så tæt på land, at vi næsten kan se ind i folks huse.

Da vi kører fra borde ved vi, at der går en uge, inden vi skal hjemad igen. Og vi ved også at efter en uge i vildmarken, hvor vi kommer til at leve af dåsemad og tørkost, så bliver vi rigtig glade, når vi skal sejle hjem igen med et skib, der er ladet med luksus og komfort. Den bedste afslutning på vores Norges ferie plejer at være det overflødighedshorn af friske pil-selv-rejer og krebs, som restauranten altid har på menuen med et kvalificeret udvalg af gode hvidvine.

 

 

Vi elsker som familie at tage ud i det ukendte, men en del af glæden ved at rejse er også de små faste ritualer, der tilsammen er kommet til at udgøre en tradition. Så ved vi nemlig at det er blevet sommer og eventyret venter forude.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *