Thrifting

Thrifting i Oslo – bæredygtig mode 

Oslo er hjemsted for mange fantastiske butikker, der sælger secondhand og vintagevarer. Fra tøj til flotte møbler og antikke husholdningsgenstande – thrifting i Oslo byder på en bred vifte af varer i forskellige prisklasser.

Der er gode genbrugsbutikker at finde i hele Oslo, men især området ‘Grünerløkka’ er populært blandt secondhand-shopperne. Dette er en af de mest hippe bydele i Oslo, med et stort antal vintage- og genbrugsbutikker – særligt på gaderne Markveien og Thorvald Meyers gate.

Nedenfor har vi samlet nogle forslag til de bedste perler indenfor thrifting butikker i Oslo, hvor du kan gå på opdagelse efter guld:

UFF Second Hand

UFF er en velkendt secondhand butik på Grünerløkka, der er kendt for sit brede udvalg af tøj, sko og accessories. Butikken donerer en del af dens overskud til velgørende formål i hele verden, hvilket gør din shopping oplevelse endnu mere meningsfyldt. Du finder UFF-butikker i hele Norge, hvoraf fire af dem ligger i Oslo. UFF Vintage Heaven er den af UFF-butikkerne, der ligger tættest på DFDS terminalen, med bare 14 minutters gang.

Livid Jeans & Past Vintage

Livid Jeans & Past Vintage i Oslo er et sandt paradis for dem, der værdsætter håndværk og tidløst design. Dette sted er en kombination af en denim butik og en vintage butik. Den ene side af butikken repræsenterer Livid Jeans, som er kendt for deres håndlavede og bæredygtige denim produkter af høj kvalitet. Både mænd og kvinder kan finde et bredt udvalg af jeans og denimrelaterede beklædningsgenstande. På den anden side af butikken er Past Vintage, der tilbyder et nøje udvalgt sortiment af vintagevarer fra forskellige årtier. Samlet set skaber butikken en unik shopping oplevelse, som ligger kun 14 minutters gang fra DFDS-terminalen.

Robot

Robot er en unik og charmerende butik beliggende i hjertet af Oslo. Butikken specialiserer sig i at sælge varer fra 50’er, 60’er og 70’erne. Fra vintage beklædning til plader, legetøj og skøre gadgets – deres sortiment er både forskelligartet og spændende. Robots atmosfære er levende og indbydende, hvor vintagevarer bliver præsenteret på en organiseret og kreativ måde. Tag ud på en halv times gåtur i spændende omgivelser, og besøg butikken på Grünerløkka. Hvis du er på jagt efter unikke retrofund, er dette bestemt gåturen værd.

Vintage Wear

Vintage Wear i Oslo er et ægte vintage-skattekammer, der specialiserer sig i salg af autentisk vintagetøj fra forskellige årtier. Butikken er kendt for sit omfattende udvalg, som inkluderer alt fra festtøj til hverdagsklæder. Her finder du unikke tøjstykker fra det 20. århundrede, der spænder fra de tidlige 1920’ere til de sene 1990’ere. Butikken er velassorteret, organiseret og præsenterer deres varer på en kunstnerisk og tiltalende måde. Et besøg i Vintage Wear er som en tidsrejse gennem modens historie. Ligesom Robot, ligger denne butik på Grünerløkka, omkring 35 minutters gang fra DFDS-terminalen.

Velouria Vintage

Bare to minutters gang fra Vintage Wear finder du Velouria Vintage. Dette er endnu en af de mest populære vintagebutikker i byen, kendt for sit omfattende udvalg og kærlighed til vintage – heriblandt designervintage fra Fendi, Dior, Louis Vuitton og Chanel. Butikken er et sandt paradis for vintage-elskere, og tilbyder et bredt sortiment af nøje udvalgte varer til både hverdag og fest, som spænder over flere årtier fra 50’erne og op. Fra tøj og sko til tasker og smykker – alle genstande er i god stand og indeholder historier fra fortiden.

Good Vibes Vintage

Good Vibes Vintage er en populær vintage- og secondhand tøjbutik i Oslo. Butikken lægger vægt på enkel stil, individuel smag og god kvalitet. Good Vibes Vintage tilbyder noget for enhver vintage-elsker, fra retro t-shirts til klassiske denim stykker. Denne shop ligger mellem Grünerløkka og St. Hanshaugen, som er endnu et område med gode loppefund.

Prisløs

Prisløs er en populær butik i hjertet af Oslo, kendt for sin samling af moderne og vintage tøj. Fra trendy kjoler til klassiske jakker – butikken passer til enhver smag og ethvert budget. Udover tøj, tilbyder Prisløs også et udvalg af tilbehør og sko for at fuldføre ethvert outfit. Butikkens hyggelige atmosfære gør shopping oplevelsen mindeværdig. Ligesom UFF Vintage Heaven og Livid Jeans & Past Vintage, ligger Prisløs i Oslo centrum, hvilket gør den hurtig at gå til fra DFDS-terminalen.

Oslo er virkelig et eldorado for secondhand-shopping, og der er naturligvis mange flere butikker at besøge end disse!

Når du sejler med DFDS til Oslo, ankommer du direkte til byens centrum, og er derfor klar til hurtigt at tage på shopping. Endnu en fordel er, at der ingen grænser er for, hvor mange indkøbsposer du må have med på hjemturen. Der er god plads i kahytten til alle dine vintageskatte!