Få en smagsprøve på vores nye restaurant

I projektet ”Rejsen mod stjernen” kan du følge udviklingen af det nye kulinariske koncept på Oslobåden. Vi er i øjeblikket ved at lægge hånd på de sidste forberedelser, inden vi kan løfte sløret for i vores nye restaurant om bord.

Hvis du – ligesom os – ikke kan vente med at få udløst spændingen, så kan du få en lille smagsprøve på den nye restaurant her. Vi har nemlig modtaget en anmeldelse fra to heldige gæster, der deltog i en prøvemiddag for det nye koncept d. 14. marts.

 

”Tasting menu på DFDS Crown 14.3.2018:

Vi er to ”gamle” kollegaer og veninder, Annette og Britta, der flere gange har taget turen til Oslo med DFDS. Turen var begyndt at trække i os igen, og da der pludselig dukkede et 50 % tilbud op, slog vi til og bestilte en tur til Oslo samt middag ud og hjem.

Men så fik vi en uventet oplevelse, da der kom en opringning fra en medarbejder hos DFDS, som fortalte at man havde besluttet at ”gå efter” en Michelin* i restauranten ”Marco Polo”. Hvis vi ville deltage som prøvespisere, ville vi få en 5 retters menu og tilhørende vinmenu. Vi sprang til !

Og heldigvis for det. Ikke nok med at vi fik 5 lækre serveringer og ditto luksusvine, så blev vi også serviceret af en meget beleven, venlig, smilende, behagelig og opmærksom tjener, der kunne sin metier til fingerspidserne og viste os hen til et vinduesbord med hvid Damask dug og ditto mundservietter. Vi var parate !

Det viste sig, at de 5 serveringer blev suppleret med 2, idet vi startede med at få et herligt glas Moet Chan-don til et lille stykke trøffelpizza m/landskinke og løgrom, der var også et stykke friteret finsk rensdyrmos med fermenteret creme fraiche og en lille ”pakke” Østerstatar i rød spidskål. Ikke blot smagen men udse-endet var superb!

Så kom den første ret, der blev fulgt af et glas Chablis grand cru, stenovnsbrød og superlækkert smør: Kam-muslinger, grønne og hvide asparges samt løgrom i hvidvinssauce. Smukt at se på og eventyrligt at smage.

Næste ret bestod af pocheret æggeblomme med osteskum og rød salat og vinen var her en Pouilly – Fumé.

Retten var virkelig delikat og der var ingen indvendinger fra Britta, der ellers ikke er ostespiser, men beteg-nede retten som en ”super smagskomposition”.

 

Med den tredje ret fulgte en Pinot Noir fra Bourgogne. Den klædte de stegte brisler på mos af den gule Buttersquash.  Annette havde kun en anke – hun kunne godt have spist en brissel til – det var også hendes første møde med den kirtel, men næppe den sidste.

 

Så kom den fjerde ret, som var torsk m/paddehætter og toppet med forskellige grønne salater og blade. Her blev vi overraskede over at få rødvin, men det var i den grad en oplevelse, der var værd at tage med sig hjem. Den røde Grenache Birichino fra Santa Cruz smagte fabelagtigt og vi begyndte at føle os godt mætte.

 

Men så kom desserten, der bestod af stegt æble med låg af hvid chokolade. Igen en særdeles delikat ople-velse såvel smagsmæssigt som en fryd for øjet. Til denne dessert fik vi en vidunderlig Riesling fra 2003.

 

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *