Karl-Johans gaten

Oplev julestemningen i Oslo

Tiden op til jul i Oslo er helt magisk. Når temperaturen nærmer sig de kolde grader og dagene bliver kortere, så viser byen sig fra sin bedste side. Oplev de hyggelige julemarkeder, tag på en shoppingtur fyldt med julestemning og smag på den lækre julemad i Oslo.

Foto: Visit Oslo – Fredrik Ahlsen

 

I Karl Johans gate, et stenkast fra Nationaltheatret, finder du byens største julemarked, Jul i vinterland. Her kan du tage med på et fantastisk juleeventyr fyldt med juleshopping, sjove vinteraktiviteter og traditionelle julegodter. Nyd en kop varmt i Julenissens gløgghus eller smag på de dejlige candy apples fra Nissemors køkken. Du kan også nyde synet af den julepyntede hovedstad ovenfra. Pariserhjulet, Julestjernen, lyser julemarkedet op og tager dig med på en romantisk tur 40 meter oppe i luften.

Jul i Vinterland

 

Er du på udkig efter julegaver, så er mulighederne mange i Oslo. Følg julelysene gennem Karl Johans gate, eller tag turen til det stemningsfulde område Grünerløkka og besøg bydelens charmerende butikker. På Grünerløkka bugner det med vintage-, interiør-, og delikatessebutikker. Find den helt rigtige julesweater hos Frøken Dianas saloner eller køb julegaven til den eventyrlystne naturelsker på Chillout Travel Store.

Frøken Dias Salonger

Foto: @diassolonger

God og traditionel mad hører sig til i den søde juletid. Ønsker du et længere ophold i Oslo, så kan vi anbefale restauranten på Hotel Bristol. Her kan du nyde et dejligt måltid i elegante omgivelser, og menuen står på klassisk norsk julemad som ludfisk (lufttørret og udblødt fisk), pinnekjøt (lam) og ribbetallerken (flæskesteg). Stortorvets Gjæstgiveri i Grensen serverer også en smagfuld julemenu med både pandestegt helleflynder, entrecote af rensdyr og juleplatte. Til dessert skal du unde dig selv at prøve den skønne dessert af multebærcreme med havreflager eller den klassiske risengrød med sauce og ristede mandler.