Vafler, slanger og ørehængere: Familiens guide til en dag i Oslo

Der er ikke noget bedre end at tage på skiferie med familien, og det er da også netop i denne sammenhæng, at mange børnefamilier slår et smut forbi Oslo. Det er nemlig oplagt at gøre ophold i den norske hovedstad med ungerne, for byen er propfyldt med sjove aktiviteter, der vil sende lattermusklerne på overarbejde for store såvel som små.

Fra byens lækreste vafler til muligheden for at hoppe i lydstudiet og producere sine egne pophits har vi her samlet fem fabelagtige perler, som vil garantere familien en mindeværdig dag i Oslo.

 

Popsenteret

Tag på en musikalsk rejse hos Popsenteret
Er ungerne lige så glade for musik, som du er? Hvis ja er Popsenteret et sikkert hit for hele familien. Museet ligger i Grünerløkka-kvarteret en kort, hyggelig gåtur fra centrum og byder på spændende udstillinger om norsk popmusik gennem tiden. Museets største trækplaster er dog imidlertid de mange interaktive musik-stationer, hvor besøgende kan prøve kræfter med at producere pophits efter alle kunstens regler. Det er både sjovt og nemt at få sunget sig vej ind på hitlisterne, og med det store udvalg af instrumenter er I garanteret mere end nok underholdning for pengene. Husk også at tage et portræt af jeres nye familie-band i nogle af de mange sjove kostumer, der frit kan prøves som led i oplevelsen.

Tip: Tidsmaskinen er et af de sjovere elementer for forældrene, der her får muligheden for at rejse tilbage i tiden og udforske ungdommens største ørehængere.

Popsenteret
Trondheimsveien 2
http://www.popsenteret.no/

Priser:
Børn over 4: NOK 50,-
Voksne: NOK 100,-
Familiebilletter: NOK 250,-

 

Oslo Reptilpark

Kom tæt på slanger og andet kryb i Oslo Reptilpark
Den centralt beliggende reptilpark gemmer på et væld af farverige arter i de indendørs terrarier. Fra store kvælerslanger til farverige kamæleoner, fugleedderkopper og dværg-krokodiller er reptilparken fyldt med dyr, som i lige grad vil fascinere og skræmme. Personalet er både søde og imødekommende, og det er slet ikke utænkeligt, at du kan få lov til at slynge en af de mere børnevenlige slanger om skuldrene, hvis du tør. På tirsdage vil der desuden være mulighed for at se de mange dyr blive fodret.

Tip: Reptilparken er ganske underholdende, men også af beskeden størrelse, så det er en perfekt attraktion at indlægge i programmet, hvis tiden er knap.

Oslo Reptilpark
St. Olavs Gate 2,
https://www.reptilpark.no/

Priser
Børn: NOK 85,-
Voksne: NOK 150,-

 

Haralds Vafler

Sæt tænderne i byens vildeste vafler
Haralds Vaffel ligger midt på Torggata tæt på Oslo Domkirke og byder på noget så sjældent som kombinationen af lækre vafler og hippe attituder. For selvom klientellet er så forskelligartet som dagen er lang, vil du med al sandsynlighed få din vaffel servet af den seje, unge indehaver, der er kendt både for sin glæde for hiphop og for at afholde en årlig musikfestival med gratis vafler. Menuen spænder fra klassiske norske vafler med syltetøj til mere kreative kreationer proppet med bluecheese og bacon eller falafel. Alle vafler kan desuden bestilles glutenfri, og skulle du blive ekstra forelsket i stedet, har du også mulighed for at tilkøbe vaffel-biksens officielle merchandise, der tæller hættetrøjer og svedbånd med mere.

Tip: Køb gerne både en vaffel med Nutella og en chili cheese vaffel – kombinationen af sødt og salt går rent hjem.

Haralds Vaffel
Torggata 7
http://haraldsvaffel.no/

Priser
NOK 25 – 44,-

 

Outland

Besøg et slaraffenland for tegneseriefans
Oslos vildeste tegneserie- og legetøjsbutik, Outland, ligger centralt placeret på Kirkegata 23. Foruden et imponerende udvalg af tegneserier fra hele verden tæller Outlands sortiment også brætspil, LEGO, merchandise og en nærmest uendeligt stor samling objekter fra alle dine børns yndlingsfilm. Her kan der altså både shoppes efter tryllestave fra Harry Potter, figurer fra Star Wars og smykker med motiver fra Game of Thrones.

Tip: Butikken har flere mandshøje figurer af blandt andre Ironman på udstilling, som de mindste uden tvivl vil elske at få taget et billede sammen med.

Outland
Kirkegata 23
https://www.outland.no/

 

Glazed and Amused

Mal unikke og personlige souvenirs
I den hyggelige bydel Grünerløkka finder I Glazed and Amused, hvor familien sammen kan male keramik til den helt store guldmedalje. Indehaveren, Thea Johansen, er både sød og vidende, og hun hjælper smilende familien med at komme godt i gang med at male på tallerkener, skåle, kopper eller noget helt fjerde. I kan vælge mellem et hav af farver og former og på den måde være sikre på at komme hjem med et unikt, hjemmelavet familieklenodie.

Tip: Det tager op til en uge at færdigbrænde keramikken, så butikken kunne med fordel besøges på udrejsen, mens de færdige produkter kan afhentes på vej hjem. Alternativt kan forsendelse af det færdige produkt aftales med indehaveren.

Glazed and Amused
Markveien 25A
http://www.glazedandamused.no/

Priser
Priser starter ved NOK 45,- alt inklusiv, men de fleste kopper og tallerkener koster dog mellem NOK 200 – 400,-

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *