Mød vores smørrebrødsjomfru, Dorthe

At lave ægte dansk smørrebrød er en kunst. Dorthe, som arbejder om bord på DFDS, er uddannet i at lave smørrebrød – en vaskeægte smørrebrødsjomfru. Her deler hun ud af sine færdigheder.
Smørrebrødsjomfruen Dorthe

Danmark er kendt for sit fantastiske smørrebrød, som ofte er én af de ting, som folk nævner, når de bliver spurgt om, hvad de forbinder med dansk mad. Der findes mange fantastiske steder i København, som serverer smørrebrød, fx Tårnet på Christiansborg, Nimb eller hos Ida Davidsen. Den ægte smag af Danmark kan du få allerede om bord hos os, når du rejser på BusinessCruise på Oslobåden.

Dorthe Hansen har arbejdet i DFDS siden 1998. Uddannelsen som smørrebrødsjomfru har hun fra et hotel, og hun gik i lære i to år efter endt skolegang. Der er som sådan ikke noget hokuspokus ved smørrebrød – rugbrød, smør og salat er altid fast på programmet. Men: En vigtig egenskab hos en smørrebrødsjomfru er kreativitet! Måltidet skal ikke bare tilfredsstille smagsløgene, men også se både spændende, fristende, indbydende og lækkert ud. ”Jo højere, desto bedre, og helst med så meget pålæg, at du ikke kan se brødet”, fortæller Dorthe os. Ud over Dorthe arbejder der to andre ægte smørrebrødsjomfruer om bord.

Smørrebrød trin 1
Et stykke ægte dansk smørrebrød starter med en bund af brød og masser af smør!

Smørrebrød trin 2
Her har Dorthe fundet noget lækkert pålæg frem, som skal lægges i lag på rugbrødet.

Smørrebrød trin 3
Så starter det udfordrende arbejde: Danderingen. Det er umuligt at se noget brød her!

Smørrebrød trin 4
Vupti, så er alt på plads. Dette stykke smørrebrød består af brød, smør, salat, roastbeef af oksekød, hjemmelavet remoulade, syltede agurker, peberrod, grøntsager, sennep og ristede løg. Ummm!

Smørrebrød trin 5
Så meget godt på en lille skive. Ingen tvivl om, at Dorthe kan sit kram. Dette stykke smørrebrød hedder “dyrlægens natmad” og af brød, smør, salat, leverpostej, oksekød, aspic, løg, grøntsager og ærtespirer.

Smørrebrødsjomfruen Dorthe
To dejlige stykker smørrebrød klar til servering!

I dag gav Dorthe os en indføring i kunsten at lave smørrebrød. Der blev ikke sparet på noget, og vi fik bevist, at et stykke ægte dansk smørrebrød kan være et helt lille måltid. Vil du prøve smørrebrød, næste gang du rejser med Oslobåden med arbejdet? Så kan I bestille det og få det serveret i konferencerummet. Vi tilbyder et udvalg af tre forskellige stykker smørrebrød, så man får prøvet lidt af hvert. Læs mere om at rejse med arbejdet her.

Velbekomme!
Stine

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *