Tag med Lucas på arbejde om bord

Lucas på arbejde om bord

Sidst jeg var på tur med DFDS, fik jeg lov til at følge Lucas, som arbejder som teamleder i Blue Riband og Marco Polo.


Christian gør restauranten klar til aftenens indtog af gæster.

Klokken er 16.00, gæsterne strømmer om bord, og Lucas er i gang med at rigge om fra a la carte til buffet. Der kommer et stort selskab, som gerne vil spise buffet, så Blue Riband, som er én af de fem restauranter om bord på DFDS, forvandles til en slags Seven Seas på dæk otte, så der ikke bliver kø.

Restaurant Blue Riband forvandles
Blue Riband forvandles!

Christian tjekker, at alt går efter planen
Christian tjekker, at alt går efter planen.

Lucas har arbejdet for DFDS i mange år, først på strækningen Newcastle-Amsterdam, og derefter Oslo-København, så han har set det meste før. De fleste overraskelser tages i strakt arm og fikses uden større problemer, så når Christian, som leder alle restauranterne, kommer op for at tjekke, hvordan alt står til, kan Lucas fortælle, at her går alt efter planen.

Et hurtigt tøjskift, og på med forklædet - så er Lucas klar til aftenen!
Et hurtigt tøjskift, og på med forklædet – så er Lucas klar til aftenen!

Der er i alt næsten 150 medarbejdere på Pearl Seaways, fra motorrummet til broen, og tilsammen udgør de et lille samfund med servicemindede og smilende folk.

Det er vigtigt at have en god kommunikatin i køkkenet
Det er vigtigt at have en god kommunikation i køkkenet.

Lucas er færdig med forberedelserne til aftenen, og vi sætter kursen mod medarbejderrestauranten for at få en bid mad, før gæsterne begynder at strømme til.

Medarbejderne om bord har også en lækker buffet, som de kan forsyne sig fra
Medarbejderne om bord har også en lækker buffet, som de kan forsyne sig fra.

Lucas viser vej ned ad trapper, gennem gange, ud på dækket, gennem en dør, og jeg bliver hurtigt helt desorienteret. Lucas insisterer alligevel på, at det ikke tager mere end et par dage at lære at finde rundt om bord.

Der er også mulighed for at træne. Det er vigtigt, når man ar arbejder 14 dage i træk om bord.
Der er også mulighed for at træne. Det er vigtigt, når man ar arbejder 14 dage i træk om bord.

Vi passerer medarbejdernes træningscenter og biograf og ender til sidst i spisesalen. Her snupper Lucas to bøffer og en kartoffel. Skiftet går til 23 om aftenen, og han vil gerne starte på fuld mave.

Spisesalen er et vigtigt samlingspunkt om bord.
Spisesalen er et vigtigt samlingspunkt om bord.

Tilbage i Marco Polo mødes alle gæsterne med et stort smil og får kyndig vejledning i både menuen og vinkortet. Den store rutine og det gode samarbejde mellem alle, som arbejder i restauranten, gør, at serveringen går smertefrit.

Lucas på arbejde om bord
Lucas tjekker, at alt er på plads, før gæsterne kommer.

Det engelske sprog flyder godt efter flere år på færgen mellem Newcastle og Amsterdam, og med tre tallerkner på armen og en flaske vand i hånden diskuterer Lucas de poetiske forskelle mellem “sparkling water” og vand “with gas” med et ældre par fra New Zealand.

Lucas vejleder gæsterne i restauranten
Lucas vejleder gæsterne i restauranten.

Klokken nærmer sig 23.00, og de sidste gæster tømmer kaffekopperne og tager en ekstra runde med gaflen på desserttallerknen for at tjekke, at de har fået det hele med.

Snart fyraften for Lucas
De sidste gæster gør sig klar til at gå, og Lucas gør sig klar til at runde af for i aften.

I køkkenet har Lucas købt slik, som alle hygger sig med, mens de rydder op og gør køkkenet rent. Og mens han tjekker, at alt er på plads og klar til en ny dag og nye gæster, glider Pearl Seaways roligt ind i natten.

Aftenen rundes af med lidt slik og et glas cola
Aftenen rundes af med lidt slik og et glas cola. 🙂

3 replies
  1. Kirsten Bjørnsen
    Kirsten Bjørnsen siger:

    At sejle med DFDS har altid været noget særligt. Hyggeligste tur var med Winston Churchhill mellem Esbjerg og New Castle. På vore sidste rejse blev vi kureret for at booke flere ture mellem Kbh og Oslo pga kraftigt stormvejr med knuste ruder til følge. Uhyggelig tur, som ikke blev taget seriøst ved vores efterfølgende henvendelse!!!!

    Reply

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *