En rejse tilbage i tiden

I forbindelse med at DFDS fylder 150 år i år, har de to franske sous-chefer i restaurant Marco Polo sammensat en hel speciel jubilæumsmenu.

Menuen kigger tilbage på selskabets lange historie, og de traditionelle råvarer som har holdt sømænd i live i hundrede år, men er opdateret med moderne teknikker og præsentation. Det både smager og ser fantastisk ud!

Klar til jubilæumsmiddag!

 

Beskrivelsen af maden er ganske enkel. Til forret får man grød. Så kommer syltede grøntsager og fisk efterfulgt af pølse og flæsk, hvorefter der rundes af med æbler. Helt enkelt.

Sådan kan grød også serveres 🙂

 

Det er altså først når tallerknen kommer på bordet, at man opdager hvor spændende disse tilsyneladende enkle retter kan være. I dag var grøden friteret og præsenteret sammen med  figner og anderiletter. Det minder egentlig lidt om rulled port, bare af and. Ikke nok med at det smager fantastisk – det ser også rigtig flot ud.

Selv smørret er et kunstværk.

 

Syltede grøntsager og fisk er en sød og syrlig smagseksplosion som virkelig leder tankerne mod havet.

Dejlig mellemret med syltning i hovedrollen.

 

Når hovedretten kommer på bordet er vi dog tilbage på land. Både pølse, svinekød, svampe og sovs leder tanker ud i skoven.

Dette var ikke nok at finde på mange sømænds tallerkner for 150 år siden!

 

Afslutningen med æbler giver nogen af de samme følelser sømændende må have haft før i tiden når de kom hjem til familie, hus og haver med bugnende æbletræer. Æblerne kommer i flere varianter – både sorbet, kage, tørret og med lidt kanel på siden.

Æble på alle tænkeligt (og utænkelige) måder.

 

Skal du spise i Marco Polo i løbet af jubilæumsfejringen, anbefaler jeg dig virkelig at prøve denne menu. Vælg to, tre eller fire retter, og lad dig imponere!

Velbekomme!

Mats

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *