Fra prisvindende kaffe til shopping i verdensklasse: Gå på opdagelse i det moderne Oslo

Gode gamle Oslo er slet ikke så gammeldags endda. På trods af ryet som en by, der holder på traditionerne, byder den norske hovedstad på meget mere end kongeslotte, nationaldragter og Edvard Munch. Fra den smukke, moderne arkitektur, der har formet blandt andre operaen og Barcode-kvarteret, til de nye madmarkeder og -kulturer, som skyder op over hele byen, er Oslo en by i rivende udvikling.

Vi har her samlet en håndfuld af de bedste, moderne perler, som du ikke kommer uden om på din næste tur til Oslo.

 

Frøken Dianas Salonger

Kast dig ud i vintage shopping på Markveien
Fra kajen er der kun en frisk gåtur gennem centrum til det lige dele hippe og hyggelige kvarter Grünerløkka. Her finder du chikke butikker, skønne caféer og fashionable restauranter i overflod. Er du på udkig efter en ny tilføjelse til din garderobe, er de mange vintage-butikker på Markveien både et perfekt sted at begynde shoppeturen og en perfekt intro til Grünerløkka-kvarteret.

Særligt vintage-butikken Frøken Dianas Salonger byder på en oplevelse ud over det sædvanlige. Navnet stammer fra Ibsens berømte stykke Hedda Gabler, og butikken er da også drevet af tidligere skuespillerinder. Her inviterer muntre toner fra 1920’erne shoppere til at gå på opdagelse i de prangende vintage-klæder og -smykker, der er håndplukket fra forhandlere i New York, Amsterdam og Bangkok. Butikken er minutiøst indrettet med vinrøde chaiselonger og palmeprint på væggene, og det er en absolut fornøjelse at udforske sortimentet, uanset om man ender med at købe noget eller ej.

Frøken Dianas Salonger
Markveien 56, Grünerløkka
frokendianassalonger.no/

 

DOGA

Dyk ned i arkitekturen på DOGA
Norsk arkitektur har aldrig været mere dragende og nyskabende end nu, så et smut forbi Design og Arkitektur Norge er bestemt på sin plads for design-interesserede. DOGA’s kalender er som oftest stoppet med spændende arrangementer og udstillinger, der garanterer en unik oplevelse med hvert besøg. Fra kunst og innovative, sociale projekter, til hvordan man på kreativ vis kan puste liv i gammeldags telefonbokse, giver DOGA et fremragende indblik i de spændende strømninger, der optager morgendagens stjerne-arkitekter og -designere.

DOGA har også et ganske skønt cafeteria med udsigt over Akerselva Å, hvor du med fordel kan indtage en hurtig frokost, hvis sulten skulle melde sig.

Design og Arkitektur Norge
Hausmanns gate 16, Grünerløkka
doga.no/

Priser
De fleste udstillinger er gratis, men du kan med fordel tjekke DOGA’s kalender for at se priser på specifikke arrangementer.

 

Tim Wendelboe

Drik prisvindende kaffe på Tim Wendelboe
Nordmænd drikker virkelig meget kaffe – så meget, at de med jævne mellemrum bliver udnævnt til at være et af de mest kaffetørstige folk i verden. Derfor er det måske ikke nogen overraskelse, at du også finder en af verdens bedste kafferistere i Oslo. Tim Wendelboe har vundet et utal af både nationale og internationale priser for sin kaffe, og det smages tydeligt i hver en kop. Menuen ændrer sig med årstiderne, men inkluderer udelukkende kaffe brygget på kvalitetsbønner ristet på Wendelboes risteri.

Siddepladsen er knap, men personalet er både smilende og venlige og fortæller mere end gerne om de forskellige typer bønner og brygge-teknikker. Caféen har desuden et stort udvalg kaffebønner, kopper og udstyr, så du kan tage den gode kaffeoplevelse med hjem, hvis du ønsker. Uanset hvad er du garanteret en kaffeoplevelse, det bliver svært at toppe noget andet sted i verden.

Tim Wendelboe
Grüners gate 1, Grünerløkka
timwendelboe.no/

 

Tijuana

Spis hyggelig mexicansk frokost på Tijuana
Tijuana Taqueria & Rum House er garant for en velsmagende rejse gennem det mexicanske cuisine. Restauranten er indrettet i bedste Dia de Muertos stil og serverer en lang række kendinge fra det pikante køkken, der omfatter skønne mexicanske sandwiches og delikate quesadillas. Hvis du får mulighed for at besøge restauranten i aftentimerne kan det varmt anbefales at udforske deres store drinks menu. Særligt den mexicanske specialitet Michelada, et blend af øl og diverse stærke saucer, er værd at prøve.

Er du i Oslo weekenden over, er der på Tijuana lagt i ovnen til en festlig weekend af dimensioner. Der spilles nemlig både beer pong og Mario Kart Nintendo 64 i restaurantens tilstødende lokale, og humøret er som følge altid skyhøjt i den mexicanske knejpe.

Tijuana Taqueria & Rum House
Thorvald Meyers gate 61, Grünerløkka
tijuana.no/

 

Fotogalleriet

Oplev avantgarde samtidskunst på Fotogalleriet
Der findes mindst lige så mange skatte i Fotogalleriets beskedne lokaler som på byens fremmeste kunstmuseer. Her udstilles fotografisk kunst fra nye såvel som etablerede navne, men fælles for alle værker er, at de udfordrer fotokunstens rammer. Galleriet havde 40 års jubilæum i 2017 og har i alle sine år været leveringsdygtig i formidabel, nordisk kunst, der ikke kan ses andre steder. Der er allerede flere fremragende udstillinger på tapetet i 2018, så denne helt og aldeles gratis fornøjelse er uden tvivl et besøg værd på din næste tur til Oslo.

Fotogalleriet
Møllergata 34, Oslo
fotogalleriet.no/

 

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *